" Plantare Codru 2023

S-au plantat stejari si s-au strans donatii pentru refugiatii ucraineni, intr-o noua campanie de impadurire, langa Timisoara

Scris de

Sute de oameni au raspuns prezent, si anul acesta, la una dintre cele mai mari campanii de impadurire, ce a avut loc langa Timisoara.

Inca de sambata, mai multe companii din oras s-au alatura actiunii organizatiei Codru si au paticipat la plantarea de stejari, iar duminica, cu mic, cu mare, grupuri de cate 50 de voluntari au pornit prin padurea Bistra, coordonati de padurari, pentru a continua plantarea de puieti de stejar.

Am promis padurii ca ne vom intoarce. Dupa doi ani in care am fost tinuti in loc din cauza pandemiei, am repornit actiunile CODRU. Intentia noastra este conservarea si revitalizarea Padurii Bistra, prin aceasta actiune de plantare realizata impreuna cu voluntarii participanti. Padurea Bistra se afla in apropierea orasului, fiind una dintre cele mai importante surse naturale de purificare a aerului”, au transmis organizatorii actiunii, inainte de eveniment.

Toti cei care au participat la impadurirea de la Bistra s-au putut relaxa in zona padurii, unde organizatorii au pregatit un spectacol cu muzica live, mancare, vin fiert si un foc de tabara, iar pentru copii au amenajat o intreaga zona de activitati.

In plus, iubitorii de natura au fost indrumati, anul acesta, sa transforme activitatea intr-una caritabila. Fiecarui participat i-a fost recomandata o donatie pe care, ulterior, organizatorii o vor directiona catre Asociatia Suporterilor Timisoreni Druckeria, cu scopul sustinerii misiunii lor de a ajuta refugiatii ucraineni.

Sursa: https://www.opiniatimisoarei.ro/s-au-plantat-stejari-si-s-au-strans-donatii-pentru-refugiatii-ucraineni-intr-o-noua-campanie-de-impadurire-langa-timisoara/13/03/2022

Alte noutăți