" Plantare Codru 2023

Sute de voluntari s-au întors în Pădurea Bistra la o nouă sesiune de plantare CODRU

Scris de

Timișorenii s-au strâns în număr mare, în weekend, la o nouă acțiune de voluntariat în cadrul sesiunii de plantare CODRU în Pădurea Bistra. Sâmbătă au avut la dispoziție și o zonă de relaxare, iar în vară vor putea participa, după doi ani de pauză, și la Festivalul CODRU. 

Acțiunile CODRU au repornit, în weekend, în pădurea aflată la marginea Timișoarei, după doi ani de pauză din cauza pandemiei. Sâmbătă și duminică, organizatorii au așteptat sute de voluntari pregătiți să ajute la revitalizarea Pădurii Bistra. Echipamentul necesar plantării a fost asigurat de organizatori, iar sesiunea a fost coordonată de pădurari și staff-ul CODRU.

„CODRU este un festival ecologic care va avea loc în această vară. Toate încasările din bilete le redirecționăm spre cauze ecologice, precum această plantare la care ne aflăm. Organizăm două astfel de sesiuni de plantare pe an, la care se pot înscrie voluntari. Misiunea festivalului CODRU este de promovare a naturii. Sâmbătă am așteptat 500 de participanți cu ajutătorul cărora am plantat 4.000 de copaci în Pădurea Bistra, iar munca a fost răsplătită cu o zonă de relaxare, muzică, mâncare caldă și băutură plus multe zone de lounge. Scopul acestei sesiuni de plantare este reîmpădurirea Pădurii Bistra, aflată la marginea orașului Timișoara, una dintre cele mai importante surse de oxigen pentru oraș. Pe lângă sesiunile de plantare, tot aici vom găzdui și festivalul de muzică CODRU Festival, care va avea loc în luna august. Din păcate, în ultimii doi ani acest festival nu s-a putut ține din cauza restricțiilor generate de Covid, dar și acest festival va pune pe hartă și va scoate în evidență Pădurea Bistra ca un nou pol de agrement important pentru timișoreni.”, a declarat Victor Balaniuc, co-fondator Asociația CODRU.

Anul acesta, pe lângă înscrierea ca voluntar la sesiunea de plantare, organizatorii recomandă o donație pe care o vor redirecționa Asociației Suporterilor Timișoreni Druckeria, cu scopul susținerii misiunii lor de a ajuta refugiații ucraineni.

La prima ediție a Festivalului CODRU, care a avut loc în august 2019, au participat peste 11.000 de persoane; împreună cu voluntarii, s-au plantat 6.000 de copaci în Pădurea Bistra, toate încasările din bilete reprezentând donații pentru acest scop. Edițiile 2020 și 2021 ale festivalului nu au putut avea loc, din cauza restricțiilor Covid-19.

Sursa: https://expressdebanat.ro/foto-sute-de-voluntari-s-au-intors-in-padurea-bistra-la-o-noua-sesiune-de-plantare-codru/

Alte noutăți